2010 m. vasario 3 d., trečiadienis

Dr. Edvardo Bacho žiedų terapija


Bach™ Original Flower Remedies tai 38 žiedų esencijos, kurias atrado britų daktaras Edvardas Bachas. Jos atstato dvasinę pusiausvyrą ir palengvina kasdienių iššūkių išgyvenimą. Kiekvienas ekstraktas pritaikytas tam tikroms emocinėms būsenoms arba charakterio ypatumams.

Šiuolaikiniai tyrimai ryšio tarp emocijų ir imuniteto patvirtina teoriją, kad psichinis gyvenimas turi įtakos bendrai organizmo sveikatos būklei lygiai taip pat, kaip ir sveikatos būklė turi įtakos psichiniam gyvenimui. Vis daugiau medicinos ekspertų pažymi tą faktą, kad ramus protas užtikrina teisingą organizmo funkcionavimą.

Bach™ Original Flower Remedies padeda pačiam reguliuoti savo savijautą ir visapusiškai džiaugtis maloniu gyvenimu. Tai visiškai natūralūs ir saugus preparatai. Juos gali vartoti visa šeima be amžiaus ir sveikatos apribojimų. Jais galima padėti ir naminiams gyvūnams. Jų poveikis toks švelnus, kad neturi jokių pašalinių efektų, nesukelia jokios priklausomybės.
Pats dr. Bachas taip rašė apie šių ekstraktų veikimą:

„Žiedų esencijos pakelia mūsų vibracijas ir atveria kanalus Dvasinio AŠ priėmimui, pripildo mus savybėmis, kurių šiuo metu mums trūksta, apvalo nuo klaidų, kurios yra mūsų bėdų priežastimi. Panašiai kaip graži muzika ar kiti nuostabus dalykai, kurie mus pakylėja ir įkvėpia, jos padeda mums susisiekti su mūsų Siela. Vien tai suteikia ramybės ir išlaisvina nuo kančios. Ekstraktai ne atakuoja ligos, o užlieja mūsų subtiliuosius kūnus nuostabiomis Aukštesnės Esmės vibracijomis. Šio vyksmo pasekmėje liga ištirpsta kaip sniegas ant saulės“.

Dr. Bachas tvirtino, kad sveikata yra mūsų teisėta duotybė. Tai absoliuti kūno, proto ir dvasios vienybė; tai ne tolimas nepasiekiamas idealas, o paprasta ir natūrali būsena, kurios daugelis mūsų nevertina. Jeigu klausytume mūsų vidinio balso, jei sektume paskui svajones, troškimus ir mintis, mes patirtume tik džiaugsmą ir sveikatą.
Tikrosios lygų priežastys, pasak dr. Bachą, tai sunkios emocinės būsenos, tokios kaip:

Baimės
Prislėgta nuotaika
Apribojimo pojūtis
Abejonės
Nusiminimas
Padidintas jautrumas
Nerimas
Neryžtingumas
Nekantrumas
Abejingumas
Apatija
Siaubas
Silpnumas
Liūdesys
Nemiga
Kaltės jausmas

Būtent jos formuoja pamatą ligai atsirasti. Jeigu leisime - jos įsikurs mūsų kūne ir sukels lygas. Nesuvokdami tikros lygų priežasties, mes kaltiname išorės faktorius dėl disbalanso: bakterijas, virusus, šaltį, karštį ... Suteikiame pavadinimus pasekmėms: artritas, diabetas, vėžys, astma ir t.t. galvodami, kad liga prasideda fiziniame kūne.

Visi pasaulio medikai ir paramedikai vieningai sutaria dėl to, kad beveik visų lygų priežastis slypi mūsų psicho-emocinėje būsenoje. Optimistai ir pozityviai nusiteikę žmonės arba neserga, arba labai greitai sveiksta, o pesimistai serga ilgai, sunkiai ir „nuodija“ aplinkinius.

Kadangi dr. Bacho atrasti žiedai veikia mūsų emocijas: baimes , nerimą, nusiminimą, klaidas ir kaltės jausmą, tuomet, norint pagydyti priežastį, būtent jų ir turime ieškoti, jas „gydyti“, ir tada liga, kokia ji bebūtų, pasitrauks.

Kaip Dievas maloningai mums dovanojo maistą, kurį valgome, taip pat Jis sukūrė aplink mus nuostabius laukinius augalus, vaistažoles, kad jos mus gydytų kai susergame. Tokioms vaistažolėms priklauso ir 38 Bacho žiedų ekstraktai. Kiekvienas jų savitai veikia ir sustiprina mūsų gerąsias charakterio savybes, asmenybės bruožus. Jie pripildo mus tokiomis savybėmis ir vibracijomis, kaip:

Meilė
Tarpusavio supratimas
Atjauta
Tolerancija
Ramybė
Išmintis
Tvirtybė
Atleidimas
Subtilumas
Narsa
Galia
Džiugesys
Gerumas

Kaip gaminami Ekstraktai
Bach™ Original Flower Remedies ekstraktų gamyba – tai 3 žingsnių procesas.

Pirmas žingsnis
Bazinės tinktūros paruošimas iš šaltinio vandens ir vieno augalo žiedų. Tam egzistuoja saulės metodas ir terminis metodas. Saulės metodas taikomas žiedams, kurie žydi vasarą, kai daug saulės (taip ruošiama 20 ekstraktų), o terminis – žiedams, kurie žydi pavasarį (taip ruošiami kiti 18 ekstraktų). Abu metodai yra pripažinti ir užregistruoti Britų homeopatinėje farmakopėjoje.

Antras žingsnis
Bazinės tinktūros konservavimas. Jis atliekamas maišant gautą gelių vandenį (pirmas žingsnis) perpus su 40 % brendžiu. Alkoholis naudojamas tiktai apsaugoti gėlių vandenį nuo mikrobų ir rūgimo.

Trečias žingsnis
Paties ekstrakto gamyba (jis keliauja į vaistinę ar pas konsultantą). Tam į 30 ml buteliuką su 27 % alkoholiniu tirpalu lašinami 2 lašai bazinės tinktūros.

Taip paruošiami visi 38 Bacho žiedų ekstraktai.

Norint sau padėti, būtinas atidus ekstraktų parinkimas. Galima pradėti vartoti pasiskaičius įvairios prieinamos informacijos ir literatūros. Kad parinkti tinkamą ekstraktą ar sudaryti mišinį, būtina tiksliai nustatyti savo savijautą – psicho-emocinę būseną. Žmogus turi apibūdinti, ką šiuo metu išgyvena. Aišku tai reikalauja atvirumo su pačiu savimi. Nedaugelis gali prisipažinti, kad šiuo metu jaučia pavydą, ar jo elgesys yra destruktyvus. Kada žmogus suvokia savo emocijas, elgesį, charakterio ypatumus, jis jau pusiaukelėje psichinės pusiausvyros link. Jis sąmoningai gali keistis ir dirbti ties asmenybės raida. Jei sunku pačiam susivokti, ką jauti ar kaip jauties, apibūdinti emocijas, nuotaikas, galima paprašyti pagalbos žmogaus, kuris jus gerai pažįsta.

Pirmą kartą vis tik rekomenduojama pasinaudoti kvalifikuoto šio metodo specialisto konsultacija.
Bacho žiedų ekstraktus galima vartoti po vieną, arba daryti mišinius iš kelių žiedų ekstraktų (iki 7).
Paruoštą ekstraktą reikia vartoti po 4 lašus ne mažiau 4 kartų per dieną tiesiogiai ant liežuvio, arba ant maisto, arba į mažą kiekį bet kokio gėrimo, galima purkšti ant pagalvės, lašinti į vonią. Jį galima vartoti trumpai, kai jaučiame atitinkamą emociją, o galima ilgą laiką tol, kol jaučiame poreikį.

Šiuo metu Lietuvoje 6 specialistai praėjo Dr Bacho Fondo Edukacinės Programos (BIEP) apmokymus ir gavo I pakopos sertifikatus. Dėl konsultacijų galite kreiptis:

Vilniuje: Edita 8 620 7855, Audronė 8 652 26516,

Kaune: Jūratė 8675 29209,

Alytuje: Vida 8 682 12012.

Dėl Dr Bacho Fondo Edukacinės Programos (BIEP) apmokymų kreipkitės į Editą, arba Vidą .

2 komentarai:

  1. PRIMENU, KAD KRIKSCIONIMS NAUDOTIS SIA BACHO TERAPIJA, KAIP IR HOMEOPATIJA BEI KITOMIS ALTERNATYVIOSIOS MEDICINOS PASLAUGOMIS NEGALIMA.
    BAZNYCIOS DOKUMENTUOSE YRA SIS PERSPEJIMAS.

    TAI ATVERIA DVASIOJE DURIS, KURIU PATYS NEBEUZDARYSIT.. ATSARGIAI, VAIKUCIAI;)
    O KAS JAU IKLIMPOT, SAUKITES KRISTAUS JEZAUS IR JIS ATLEIS IR ISLAISVINS NUO TU DVASIU, KURIOS PRISTOJA PO VISU SITU "TERAPIJU"

    AtsakytiPanaikinti